Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-773 Podlahy teracové a podlahy ze syntetických hmot

02– Podlahy syntetické

Podlahy lité

Podlahou litou se rozumí povrchová úprava podlahovinou tvořenou daným obsahem syntetické pryskyřice (zpravidla přes 40 hmotnostních dílů)a kameniva o velikosti zrna zpravidla do 0,5 mm. Obsahem standardu je zametení podkladu, příprava penetračního nátěru a penetrace, příprava a namíchání podlahoviny, nanesení nosné vrstvy v jedné popřípadě dvou vrstvách, úprava povrchu, čištění případně opatření podlahy předepsaným nátěrem.

Podlahy z plastbetonu

Podlahou z plastbetonu se rozumí úprava podlahovinou tvořenou daným obsahem syntetické pryskyřice (zpravidla 10 až 16 hmotnostních dílů) a kameniva o velikosti zrna maximálně do 1/3 nejmenší tloušťky podlahoviny. Obsahem standardu je zametení podkladu, příprava a provedení penetrace, namíchání směsi z pryskyřice a písku v míchačce a nanesení směsi, rozhrnutí, hrubé urovnání, udusání a stáhnutí latí, uhlazení, dosypání a další stáhnutí, zhutnění a uhlazení povrchu ocelovým pravítkem, očištění a umytí latě.

Podlahy z plastmalty

Podlahou z plastmalty se rozumí úprava podlahovinou tvořenou daným obsahem syntetické pryskyřice (zpravidla přes 16 do 40 hmotnostních dílů) a kameniva o velikosti zrna maximálně do 1 mm. Obsahem standardu je zametení podkladu, příprava a provedení penetrace, namíchání směsi z pryskyřice a písku v míchačce a nanesení směsi, rozhrnutí, hrubé urovnání, udusání a stáhnutí latí, uhlazení, dosypání a další stáhnutí, zhutnění a uhlazení povrchu ocelovým pravítkem, očištění a umytí latě.

Podlahy laminované

Podlahou laminovanou se rozumí úprava tvořená podlahovinou vyztuženou skelnou tkaninou.
Obsahem standardu je zametení podkladu, příprava a provedení penetrace, příprava a nanesení první vrstvy hmoty, položení rohože, válečkování rohože, broušení první vrstvy, zametení, nanesení druhé vrstvy a její broušení, zametení, nalití třetí vrstvy a páskování.

Podlahy ze stěrky

Podlahou ze stěrky se rozumí vytvoření nových podlah ze speciálních směsí nebo vyrovnání a podklad v rámci vrstvených systémů nových podlah. Obsahem standardu je zametení podkladu, příprava a provedení penetračního nebo adhézního nátěru, dále namíchání a nanesení vyrovnávací a podkladní vrstvy v případě vícevrstvého systému před nanesením konečné vrstvy a namíchání a nanesení samonivelační nebo nesamonivelační podlahové hmoty pro konečnou vrstvu, rozprostření zubovým hladítkem, odvzdušnění pomocí hřebového válečku, popřípadě příprava a provedení barevného nátěru.

Nátěry podlah

Nátěrem podlahy se rozumí vytvoření ochranné vrstvy odpovídající požadavkům na povrchovou úpravu různých podkladů pomocí vhodné nátěrové hmoty. Obsahem standardu je zametení podkladu, příprava a provedení penetračního nátěru, namíchání a nanesení nátěrové hmoty štětcem, válečkem nebo stříkáním v jedné nebo více vrstvách s broušením a zametením pro vícevrstvý nátěr dřevěných podlah.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00